Overslaan en naar de inhoud gaan

Inzicht in uw vaccinatiestatus

Als u op reis gaat kan het noodzakelijk zijn om u te laten vaccineren. Zo voorkomt u dat u ziek wordt en/of ziektes meebrengt die in Nederland niet of nauwelijks meer voorkomen. Als u voor reisvaccinaties naar de Travel Clinic komt, wordt altijd gevraagd naar uw vaccinatieboekje. Op basis daarvan controleert de verpleegkundige welke inentingen u al gehad heeft, en welke u nog moet krijgen. De vaccinaties die u krijgt worden bijgeschreven in het boekje.

Naslagwerk bij hulp op reis

Mocht u tijdens of na de reis ziek worden en medische hulp nodig hebben, dan ziet uw behandelend arts direct tegen welke ziekten u beschermd bent. Zo kan hij oorzaken uitsluiten en snel een passend behandelplan opstellen. Inzicht in uw vaccinatiestatus is ook handig als u vaker reist of een beroep uitoefent waarvoor bepaalde vaccinaties verplicht zijn. Het voorkomt dat u dubbel gevaccineerd wordt.

Hand houdt geel vaccinatieboekje in de lucht

Internationaal erkend vaccinatiebewijs 

Het vaccinatieboekje is een initiatief van de Wereld Gezondheidsorganisatie, de WHO. Het bestaat al sinds 1983 en is een internationaal erkend bewijs van inenting. Een soort medisch paspoort. Landen kunnen er ook naar vragen als u inreist. Denk bijvoorbeeld aan Angola waar de gele koorts vaccinatie verplicht is. Het vaccinatieboekje is geen officieel coronabewijs om mee te reizen.